Lukket avdeling

greenspun.com : LUSENET : FPE-NE forum : One Thread

Ser at Kaja har noen synspunkter på Intermezzo, og bladets liv framover. Jeg er enig med deg, Kaja i at et mer kommersielt blad hadde gitt oss "sprø jenter" mer aksept og at flere hadde kommet ut av skapettt og opp av kofferten. Det er følelsen av å være alene og ikke være akseptert som gjorde at jeg satt nede i kofferten så lenge og så hardt som jeg gjorde. Men vi er da over på den andre diskusjonen vi har hatt i det siste om en lukket nettside for noen spesielt interreserte. Er det det vi ønsker, er ikke det å gå motsatt vei? Å ha ei side som du trenger passord for å komme inn på? FPE sine sider er ikke akkurat de som er greiest å finne fram til i utgangspunktet, og vi har jo annonymitet så langt vi vil. Etterhvert har jo de fleste fått seg egen epost til sitt kvinnelige jeg. Og da er det opptil hver enkelt hvor offentlig hun vil gå ut med den. Personlig syns jeg at det er litt artig å ha min egen epost, så slipper jeg å bruke broren min sin. Og så er det litt ego-dyrking også. Det neste blir nok eget sertifikat. Jeg blir nok å stå langt fram i køen når det blir mulig. En annen sak er at denne sida er lite brukt i perioder, det betyr kanskje at behovet er varierende? Og at vi kanskje skulle utnytte denne sida bedre før vi lager en lukket avdeling for oss innbakte transer. Eller kanskje akkurat derfor. Få bl.a slike gnagsår som meg inn på lukket avdeling, slik at det blir plass for andre? :-))

Klem og sånn Anne-Randi

-- Anne-Randi (anneran@sol.no), December 04, 2000

Answers

Kaja - dette her er chatten slik Tjeisnack fungerer i Sverige

Forskjellen er bare at vi bruker mIRC kanalen #ts/tv_norge på Dalnet mer som "God dag", "Pent vær i dag" og "Jeg har fått meg ny kjole/parykk/sko/strømpebukse"-innlegg. Kort sagt til å chatte. Dette er en oppslagstavle, og en er helt fri til å skrive hva en vil her, men mest ålreit for ettertiden om denne oppslagstavlen brukes til seriøs debatt, lure tips, meninger, og hva som helst.

Når jeg bruker såpass mye tid på disse sidene, så er det fordi jeg tror de er viktige, og da synes jeg også det er riktig å bruke tid på å presentere ting som menneskerettighetssituasjonen for transer i andre land.

Ønsker en anderledes sider så er det bare å si det samme som Ellen Synøve bør forlange av sine lesere: Skriv selv, så blir det mye mer ålreite ting å lese her.

-- Elin Solheim (elinsolh@online.no), December 04, 2000.


Jeg tror ikke lukket avdeling er en god ide

Jeg tror at de tingene som kunne vært i en "lukket avdeling" med fordel heller kan presenteres i Intermezzo. Ting på nett er en sikkerhetsrisiko, det å ha lukket avdeling som krever passerd er er som å fjerne hadicaprampene for en hvilken som helst hacker.

Jeg har som redaktør av disse sidene den holdning at vi har svært lite, bortsett fra opplysninger som kan identifisere oss som menn (for de av oss som er transvestitter)ingenting som ikke tåler dagens lys og som kan legges ut åpent.

Ellen Synøve, jeg vet at mange medlemmer sikkert vil bidra med bilder til Intermezzo (selv har jeg kommet til det stadiet nå at Elin liker å bli fotografert), og kan tenke seg å bidra med bilder til Intermezzo. Hva med å skrive en oppfordring om at folk kan bidra med det?

mvh Elin Solheim Webredaktør

-- Elin Solheim (elinsolh@online.no), December 04, 2000.


Hvorfor jeg ikke ønsker å drive noen lukket avdeling

Hvorfor i all verden skal vi gi inntrykk overfor noen at vi har noe å sjule, hvorfor lage porter med portvoktere? Jeg ønsker en åpen dør, der alt vi gjør tåler dagens lys!! Og så en ting til. Dersom det opprettes en lukket avdeling, og så slipper vi inn alle som melder seg på den, hvilke problemer får vi da? -Hvordan i all verden kan vi vite at alle som får passord er genuine transer, dersom vi gjør den åpen for alle? Det er greit å sette en lås i døra, men dersom en deler ut nøkler på gata kunne en like gjerne latt være. -Dersom bare medlemmer i FPE-Norge slipper "inn", da er vi jo like langt dersom vi ønsker å bruke siden til å rekruttere transer. -Ikke alle har tilgang til nettet - derfor må brev og Intermezzo være hovedinformasjonskildene til medlemmene. At vi drifter hjemmesider i tillegg er bare en "bonus" for de medlemmer som er interessert.

Alt stoff du etterlyser kan en da legge ut helt åpent. *Historisk materiale: Vi sletter ingenting, alt som har vært publisert her legger vi jo i et arkiv som er tilgjengelig fra Magazinet. *Tips, triks, salg/kjøp er ting som med fordel kan publiseres her på Forum (og forum er også åpent for alle transer) *Sist og minst: opplysninger om medlemmer legger vi ikke ut noe sted, lukket eller åpent, av sikkerhetshensyn. Mange ønsker å være annonyme og bare motta medlemsbladet, og vi ønsker ikke å gjøre sikkerheten dårligere. Dersom en ønsker å publisere noe om seg selv på nettet kan en bruke TGFORUM eller andre steder som gjerne tar inn transers hjemmesider.

Vi regner med at de fleste medlemmer ikke lar Intermezzo ligge å slenge heller, de færreste vil ha noen interesse av det....

Bidra heller med stoff til den åpne delen - vi publiserer det MER ENN GJERNE!!!

mvh Elin

ips og triks kan en da lett få inn på

-- Elin Solheim (elinsolh@online.no), December 10, 2000.


Bidrag til web sidene våre

Og har du noe som kan brukes her her på web sidene våre - så tar jeg også gjerne imot det!! Tenk så spennende om alle ville skrive litt om seg selv, tenk om jeg fikk nok innspill til å f.eks. lage månedes pike spalte på websidenene våre :-)

klem fra Elin

-- Elin Solheim (elinsolh@online.no), December 15, 2000.


Å finne FPEs sider

Jeg er ikke enig med deg Anne-Randi, at sidene er så vanskelig tilgjengelige på nettet (dvs. å finne dem). De er greie å finne på www.kvasir.no og www.yahoo.no (bare å skrive transvestitt). I tillegg kan en finne dem fra ørti sider med helseinnhold, sider for homofile og andre vennlige linkere som en del av medlemmene side hjemmesider.

Har du noen tips til andre steder som vi kan spørre om kan linke til oss, si i fra til meg pr mail :-)

klem Elin

-- Elin Solheim (elinsolh@online.no), December 04, 2000.Re.: Lukket avdeling

Jeg er enig i større åpenhet, men samtidig er det vel endel ting som vi transer ikke ønsker fult innsyn i. Det er derfor vi er flere som har foreslått noen medlemsider for alle medlemene, slik det for eksempel gjøres i www.tgform.com hvor det en åpen del og en lukket medlemsdel. Jeg er medlem der og har sett begge deler og mye av det ekstra en får er blandt annet et stort arkiv. Hver enkelt kan jo lage en hjemmeside hvor en kan legge ut hva som helst, min hjemmeside er laget med lite informasjon for å ikke å ødelegge" for meg selv.

Vi transer er dessutten like forskjellige som resten av menneskeheten og har derfor forskjellige ønsker og behov. Målsetting er jo at alle skal føle seg trygg på det som skjer. Det sitter nok mange transer rundt omkring som kunne ønsker kontakt med andre i samme situasjon i nærheten, men som ikke vet hvor de finnes. Jeg har selv bedt om antallet medlemmer i mitt området. Svaret var at av sikkerhetsgrunner ikke kunne oppgis, men at det var nok medlemmer til at det burde kunne være et lokallag her.

I stedenfor å diskutere dette i svært lang tid kanskje vi burde bruke noe av energien til materiell til Intermezzo.

Klem Pia Jannicke

-- Pia Jannicke Vik (pia@vik.gs), December 04, 2000.


fra Lukket avdeling

Jeg er jo en av de som er sperret inne på lukket avdeling. å jeg tror at endel av dere her som ikke er med der. men bare hørt at noe slikt eksisterer trenger litt info om hva dette egentlig er. Det som er historien bak dette er at Mylady. Laget en egen comunity på MSN for noen av sine venner som hun kjenner fra FPE. Å dette fungerer som et slags stort felles fotoalbum for oss som deltar der. Da det er endel bilder der av privat karakter og ikke alle som har bilder der ønsker å vise seg fram helt åpent på nettet har vi kun åpnet for at de vi kjenner godt fra møter å samlinger (IRL ) Skal få komme inn som medlemmer. Det er ikke verdens største aktivitet der heller . Så jeg tror nok heller at vi burde gjøre noe med FPE sin hjemmeside å knytte mer opp til den. Jeg tror bla at vi burde ha en Chatt slik som Tjeisnakk på TX i Sverige der,å jeg tror at det ville vært fint om flere av oss presanterte seg litt på den . å Bilder er noe som virkelig savnes der. Dette er ting jeg har ment lenge . men alle andre har vel ikke vært helt eninge med meg i det. For tenker jeg tilbake til tiden da jeg gløttet på skapdøra var det å kunne få møte andre her i norge,å vite litt mere om det som intereserte meg. Og ikke en transes situasjon i "Cualalumpur" osv. hadde nok med meg selv da. Vel dette ble vel kanskje litt info og noen meningytringer fra meg en mandag kveld Kaja

-- Kaja (kajath@online.no), December 04, 2000.

chatting i norge

ja Elin jeg vet jo at du mener det om hvordan Chattingen skal være. Men saken er den at kanalen på Dalnet nesten bestandig er død. det er jo ikke aktivitet der lengre. å jeg har hele tiden ment at den er for koplisert å bruke for dem som ikke er spesielt datakundige. å hadde ikke jeg vært så heldig at jeg fikk god hjelp av deg den gangen jeg skulle logge meg på for første gang tror jeg nesten jeg hadde gitt opp. kanskje er jeg ei kløne når det gjelder data og programmer. men det er liksom slik at endel ting liksom er opplest å vedtatt en gang for alle hvordan chatting skal være her i norge. kan godt hende at jeg har feil. men vi må jo kunne ta en diskusjon på hvordan det skal være fra tid til annen. Selv er jeg mere glad i å bruke MSN messenger Synes den er mye enklere å forholde seg til en mirc og irc å jeg synes enklere oppslagstavler er bedre en denne formen for Forum . Men hva du og jeg mener er jo ikke noe nytt. men jeg mener at vi kan prøve å få til en liten debatt her hva egentlig medlemmer som bruker internett mye ønsker seg av nettjenseter.

-- kaja (kajath@online.no), December 04, 2000.

Chat... hvor, hvordan, med hvem, når, etc

Halloi!

Jeg tror at det å finne en måte å chatte på som alle er fornøyd med i utgangspunktet er ganske håpløst. Allt har sine fordeler og ulemper. IRC fungerer nesten bra men har muligens en litt høy terskel samt at det kan være plagsomt langsomt av og til. Java-basert web-chat sliter stort sett med liten grad av driftsikkerhet og krever ofte ganske 'voksene' PC'er for å fungere bra. MSN messenger er ganske begrenset i antall som kan chatte sammen samt at det krever at man blir invitert til en chat-session. Personlig liker jeg best IRC i og med at man kan forvente at de man ser online der faktisk ønsker å chatte der og da. Det er jo ikke alltid man ønsker å chatte selv om man er online på nettet og for noen blir da messenger eller icq litt 'masete'.

En annen årsak til at irc kanalen kan virke død noen ganger tror jeg kan skyldes at det noen ganger kan føles litt oppbrukt. Det er tross allt begrenset hva en rekke mennesker som egentlig har ganske lite til felles kan snakke om. Jeg tror ikke man skal tolke det som signal på at 'hele opplegget' er feil. På nettet, akurat som irl, finner man personer man føler man går bedre i lag med enn andre og det dannes mindre grupper eller 'klikker'. Klikkene flytter så over til de fora/ chattemuligheter de trives med. Ett ganske så naturlig fenomen.

Når det er sagt synes jeg like vel det er greit at man har noe ettablert og tilgjengelig som f.eks en irc kanal eller web-chat hvor de som ennå ikke tilhører noe etablert miljø kan finne mennesker som er som dem. Uansett hva man finner på vil det så likevel alltid være noen som ikke finner frem dit eller ikke kan nå dit av forskjellige årsaker. 100% tilgjengelighet er umulig å oppnå.

Så jeg tror ikke att ett bytte av chatte medium nødvendig vis vil føre til hverken fler deltagere eller større aktivitet. Det hele er nok mer komplissert enn som så. Faktisk så komplissert som mennesker kan være...

Vel, det var noen strøtanker fra meg vedr chatting. Mvh Tina

-- Tina (tinanor@hotmail.com), December 04, 2000.


Presentasjon

Hei Kaja Jeg kan være helt utrolig treg i oppfattelsen noen ganger, derfor spør jeg mer enn andre har sjanse til å svare. Så du får heller bære over med meg hvis du syns spørsmålene mine er for dumme. Hva tenker du på når du snakker om (sitat)"Jeg tror bla at vi burde ha en Chatt slik som Tjeisnakk på TX i Sverige der,å jeg tror at det ville vært fint om flere av oss presanterte seg litt på den . å Bilder er noe som virkelig savnes der" Jeg blir litt i stuss. tenker du på lenker til hjemmesider, eller at FPE's side blir utvidet med et medlemssgalleri, eller... Jeg fikk så mange assosiasjoner at jeg bare må spørre?

Klem og sånn Anne-Randi

-- Anne-Randi (anneran@sol.no), December 10, 2000.Chat

Uten at jeg skal blande meg for mye i det jeg ikke er medlem, men for meg fungerer tjeisnakk på TX i Sverige bra Regner meg selv som noenlunde oppegående men har ennå ikke klart og finne frem på Dalnet Er det noen som kan forklare det på en enkel måte hvis det finns ???

-- Jeanett (jeanetth@spray.no), December 17, 2000.

Identitett

Jeg tror at en del av oss transer er så redd for å bli igjenkjent hvis det skulle stå bilder av oss i Intermezzo ,at vi ikke tar kjangsen,men jeg har tenkt litt i min stlle stund på dette og er etterhvert komt frem til"kansje" hvem i min omgangskrets leser dette bladet? og hvor stor er muligheten for at de skulle komme over et sånt blad? og bli vi ikke så ukjennelig for de fleste når vi kler oss om til vårt andre jeg at det sansynligvis bare er oss selv som synes at vi er så lett og se hvem vi er? så jeg tror etterhvert at jeg ville godt for en slik side i Intermezzo,men likevell ville jeg syntes det var greit med en medlemside på nett. Klem Emma

-- Emma Iversen (emmas@sensewave.com), December 07, 2000.

Om tilgjengelighet

Hei ! som navnet indikerer en undertegnede en våknende transe som er i ferd med å skyte sine første spirer ut i en verden hun ikke helt har grepet på. Muligens er det oss som først og fremst søker til nettsidene deres, gjør oss fortrolig med dem og så gjennomgår et kobbel med sorteringer som evt. leder oss til å knytte oss til.

slikt sett gjør dere velvillige sjeler et veldig viktig arbeid i forhold til å gjøre denne prosessen mer tilgjengelig for oss som er i gråsonen, men som gjerne ønsker muligheten til å farve denne i såvel pastell og andre lekre farver.

De signalene en lukking av pratefora etc. vil sende oss foreløpig "utenfor" tror jeg fort kan gjøre terskelen inn såvel høyere som mer "sekterisk". Mulig at de indre kretsene hos dere er lukket eller benignt ekskluderende og det har jeg respekt for, vitende om vår kjære "interesses" spesielle karakter.

Samtidig oppfatter jeg at enkelte av dere ønsker å gjøre terskelen lavere og har en utstrakt hånd. Å billedliggjøre dette via websidene er utvilsomt et av flere sterke virkemidler for oss "pysene" til å ta de videre sjakktrekkene. Ikke undervurder dette. Dessuten, om enn bare elektronisk i en chat å taste løs fra psykens innside , opplever jeg som ren terapi på flere plan. en skjerm kan neppe erstatte den sosiale feedback og dynamikk en "live" samtale gir; imildertid er avstanden mellom ingen og en temmelig stor.

Når man skal bestige et berg, er det jo de erfarne fjellkvinnene en gjerne spør til råds, de som har gått opp og returnert...Mange klatrere-wannabees står ved foten av berget og trår sine første trinn i tankene :).

en stor klem til alle ildsjeler som har gått og går i bresjen og gir en utrolig gave et legitimt og inkluderende ansikt !

Cecilie

-- Cecilie Frøen (eventyrlyst90@hotmail.com), December 09, 2000.


Fra lukket til åpen?

Hei Enig med Elin i at det som tenkes lagt til "lukket avdeling" likegodt kan trykkes i Intermezzo. Bortsett fra at ting ikke blir blodferske, og vi ikke kan gi respons direkte. Jeg har ikke noe imot bilder av meg i f.eks Intermezzo. De måtte i såfall først taes. Det jeg tenker mer på er at vi må mer ut og vise oss fram, "kreve" å bli akseptert. Eller rettere vise at transer er en naturlig del av det flerkulturelle samfunnet vi lever i. Kaja har gjort en god jobb der. Esther også, selv om hun kanskje opptrer på andre arenaer? Men det er tøfft å stå fram med dobbel kjønnsidentitet. Jeg har trøbbel med det enda, og vil nok slite med det lenge framover. En tanke som kanskje kan brukes i Intermezzo er "Hjemme hos" - reporasjer. Det er alltid populært stoff, og vil være med på å styrke samhold og selvfølelse i miljøet. Har noen tid og overskudd til å drive en lukket avdeling i tilknyttning til FPE's hjemmesider, legger jeg meg gjerne inn der. Men jeg er redd for at aktiviteten på oppslagstavla flytter inn dit, og da blir vi mer annonyme og forsvinner enda lenger inn i skapet. Ikke det at jeg ikke har forståelse for de av oss som velger å leve med sin doble kjønnsidentitet for seg selv. Jeg har i mange år ment at dette var min private sak, som INGEN andre hadde noe med. Men det var mye unødvendig engstelse og misbrukt energi som kunne vært brukt bedre til eget beste. Jeg tror derfor at vi burde beholde oppslagstavla slik den er, og satse på å bygge ut Intermezzo i samarbeid med de andre bladene rundt i Skandinavia.

Klem og sånn Anne-Randi

PS1 Hyggelig å se at så mange har meningers mot og bruker oppslagstavla. Ble rent rørt sist jeg slo opp og så på mangfoldet av meldinger. JIPPII A-R

PS2 Broren min har lovet å ordne med medlemsskap til oss. Har savnet Intermezzo. AR

-- Anne-Randi (anneran@sol.no), December 08, 2000.


Re.: Jeg tror ikke lukket avdeling er en god ide

Som en av de som har vært med på dra i gang denne diskusjon vil jeg utdype litt det jeg mener.

1. Den åpne delen fortsetter selvsagt som før, eller gjerne bygges ut noe mer.

2. Intermezzo må selvsagt brukes mer, men dette er et medium som har lengre publiseringtid og egnet seg derfor ikke for alt.

3. Det som en del nå kaller 'lukket avdeling' er for medlemmene av foreningen hvor en kan finne historisk materiale, tips og triks og en kan gjerne ha f.eks. bytte og kjøp/salg sider . Dette er bare noen ideer.

Dersom en bruker disse sidene på rett måte kan en få lagt ut informasjon til medlemmene og samtidig få lagt ut informasjon til andre. TGFORUM i USA har det på denne måten og det ser ut til å fungere fint. Tjejsnakk i Sverige har det vel og slik. Dette er ikke noe nytt.

Kanskje Web redaktøren kan kontakte noen av disse andre høre om erfaringer.

Hackere vil nok kunne tenkes å prøve seg, men den informasjonen som kommer frem i Intermezzo kan jo også spres da dette jo må trykkes og distribueres, jeg sikkerheten på et system på internett ikke er så forskjellig fra det trykte ord.

Muligheten til å kunne komme i kontakt med de som sitter og gjemmer seg bort er gjerne større via internett og en del kan komme til foreningen den veien.

Det største problemet jeg ser er at et Web basert system trengen flere frivillige, men de kan sitte hvor som helst i verden bare de har tilgang til internett.

Klem fra Pia Jannicke

-- Pia Jannicke Vik (pia@vik.gs), December 10, 2000.Godt sagt :)

Elin og jeg har hatt våre feider, men denne gangen tror jeg at jeg gir henne stående applaus!!

Hilsen Tina som tar bølgen før hun legger seg :)

-- Tina (tinanor@hotmail.com), December 10, 2000.


Godt gjort

Etter at applusen har lagt seg er det blitt helt stille med lukket side,det er godt gjort. Elin skriver at vi ikke har noe å skjule,det er selfølgelig sant,men det er mange som gjerne vill skjule av oss som ikke er så frimodig til å vise seg frem,selv om det kansje er det vi har lyst til.Jeg føler at innlegget til Elin var en avslutning av den diskusjonen med applus. Jeg skal allikevell ligge mitt hode i bløt og se om jeg kan prøve å få til noe som kan brukes i Intermezzo,kansje et bilde også for alle liker å få Intermezzo inn døren,jeg hvet at de som driver dette på dugnad gjør en flott jobb og det setter jeg pris på, men litt høyde under taket kan vi vell ha. Klem Emma

-- Emma Iversen (emmas@sensewave.com), December 15, 2000.

Finne fram

Hei Akkurat det jeg mente. Vanligvis trykker jeg FPE og lar Kvasir finne fram. Men nå har jeg laget et bokmerke til oppslagstavla, fordi jeg har lett fram og tilbake på forsida til FPE for å finne fram til oppslagstavla. Noen ganger finner jeg FPE-forum andre ganger ikke. Det er jo min feil at jeg ikke finner fram, og blir lett forvirret i denne IT-jungelen;-) Men jeg står allikevel på at FPE sine hjemmesider ikke er lete å finne hvis du ikke er spesielt interresert, men det er jeg jo. Jeg trives godt med oppslagstavla, og når nå broren min får ordna økonomien sin, (når nå det måtte bli, når et hvist sted fryser kanskje) får jeg sikkert fornya medlemsskapet. Inntil videre må jeg vel fortsette som sånn assosiert medlem uten rettigheter.

Klem og sånn :-) Anne-Randi

-- Anne-Randi (anneran@sol.no), December 05, 2000.


Førerkort og sånn..

Hei! Jeg gjorde som E.E.P.Benestad,og søkte om navneendring.Før het jeg Per Henning Pedersen,nå heter jeg Per Hege..:-)! Bruker bare Hege.Klart jeg måtte ha nytt førerkort og bankkort,hehe.. Smal sak det nå som Esben har banet vei! Igår,da jeg var på vei hjem fra jobb leide jeg et par videofilmer hos en nystartet utleier.Da ham spurte om navn svarte jeg Hege Pedersen. Han så rart på meg,da jeg jo var på vei hjem fra jobb og ikke hadde skiftet til mitt favoritt antrekk ennå. Jeg la fram førkortet som ID.Han ble litt lang i maska gitt,men han måtte jo godta det,hehe :-)! Dette kan jeg ha mye moro med tenkte jeg,og dro hjem med film og en pizza.

Ha en fortreffelig kveld!

HEGE

-- Hege Pedersen (hegehwoever@hotmail.com), December 09, 2000.


Moderation questions? read the FAQ