Nikon 80-200/2.8 ED D (tripod version) og Sigma 2X EPO EX teleconcerter

greenspun.com : LUSENET : Fotografisk teknik : One Thread

Vil det være en god ide at fotografere fugle med Sigmas 2X EPO EX sammen med Nikon 80-200/2.8 ED D og F4s, eller vil billedkvaliteten blive for ringe?

Vil et Nikon F3 blive beskadiget af Sigmas 2X EPO EX? Den danske importør fraråder, at man bruger dem sammen.

På forhånd tak!

-- Gunnar Kjellow (wkjellow@12move.dk), March 02, 2000

Answers

Hej Gunnar,
Dit spørgsmel var sendt til mig privat, men jeg tillod mig at publicere det i mit "Fotografisk Teknik" forum, så andre, med mere viden om emnet end jeg, har mulighed for at besvare dit spørgsmål.

Dit spørgsmel er meget udstyrs specifikt, og man bår egentligt have adgang til det udstyr som du nævner for at give et kvalificeret og entydigt svar. Jeg vil dog prøve efter bedste evne m. flg. forbehold:

1. Jeg kender ikke den omtalte telekonverter. 2. Jeg ejer hverken en F4s eller en F3

Jeg benytter dog selv Nikon udstyr, så her er mit bud:
Sigma har det med at få gode anmeldelser i fotoblade, men i diskussions fora som feks. http://photo.net har fotograferne generelt ikke så meget til overs for mærket.

Man kan også argumentere, at når du allerede har investeret i kostbar optik og kameraer som dem du nævner, hvorfor så, i denne sammenhæng, spare småpenge på telekonverteren?

Jeg har ikke hørt nogle påstå at Nikons telekonvertere var middelmådige, ensige dårlige, og samtidigt behøver du ikke bekymre dig om at beskadige dit udstyr.

Nu skriver du ikke, om det er Nikons eller Sigmas importør der fraråder kombinationen F3 og Sigmas telekonverter.

Hvis det er Nikons importør, er det naturligt. De kan ikke stå inde for en konkurrents produkter, og desuden har de deres egne produkter de gerne vil sælge.

Hvis det er Sigmas importør, vil jeg tro på dem! De har ingen interesse i at fraråde at du køber deres produkt, medmindre der reelt er en risiko for at du beskadiger kamera eller konverter.

Hvis jeg var i din situation, ville jeg sikre mig at der i Sigmas skriftlige dokumentation (brochure eller telekonverterens manual) tydeligt står, at den er kompatibel med F3 og F4. Så man har mulighed for at gøre dem ansvarlige hvis det senere viser sig ikke at være tilfældet.

Håber dette kan hjælpe lidt.

mvh Niels

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), March 02, 2000.


Moderation questions? read the FAQ