Zar je to sve sto ovaj zbor nudi?

greenspun.com : LUSENET : Ivan Goran Kovacic : One Thread

Dobro Barisicu, zar su to najinteresantnije fotke koje mozes ponuditi na tako mocnom mediju kao sto je www? Prije par dana imao si tu jos fotki, od kojih si najinteresantnije maknuo. Buduci da slutim da za to nisi sam odgovoran, natjeraj onog koji to jest da mi odgovori na pitanje. Buduci da provodis takve stavove, mozes mi i sam odgovoriti. Od fotki koje se nalaze na 3. stranici tvog foto albuma, na dvjema (odbojka) je gotovo nemoguce razabrati koji su likovi na njoj, jer su snimane iz prevelike daljine za velicinu slike koji si ti definirao u web stranici. Fotku ldb nemoguce je pogledati, buduci da je oupce nema. Umjesto navedenih, mogao si uredno staviti onu koju si skinuo sa komadima. Pa zar je sramota da u zboru postoje komadi? Ta fotka bolje promovira zbor od svih ostalih koje si stavio. Ovo ti je primjedba iskljucivo na sadrzaj, a forma je zapravo manje bitna.

-- Dusko Cakara (dcakara@zagreb.zoak.pmf.hr), February 17, 1998

Answers

Response to Zar je to sve sto ovaj zbor nudi?......nije

Da malo specificiramo stvari za zainteresirane. Slike je skenirao nas uvazeni kolega Josko Bublic. Bolje receno, nije ih on skenirao nego je odnio 100 odabranih slika svojemu prijatelju, koji je sve to odskenirao za oko sat (!) vremena. Dakle, uz takvu brzinu nemojte ni ocekivati visu kvalitetu slika.

Za usporedbu, slike koje se nalaze na mojim stranicama Dalmatinske klapske pjesme bile su skenirane/obradivane na bar 15 minuta po komadu! . . . .

Zakljucak:

Dotle uzivajte u tome sto imate.-- Marko Pinteric (mpinter@ifs.hr), February 19, 1998.

Zar je to sve sto ovaj zbor nudi?......nije

Ne, Cakaro, to nisu najinteresantnije fotke koje mogu ponuditi. Stovise imam jos fotki koje uopce nisu web-a vidjele, ali im nije mjesto na ozbiljnim (?) stranicama zbora..(pa i sluzbenim, ako hoces). Da, nisam sam odgovoran za to micanje, ali se uglavnom slazem s onim koji je to micanje predlozio. Mislim da netko tko dodje, na nase stranice, a namjereva angazirati zbor, nece bas biti odusevljen slikom tipa "Riba s kapicom za vaterpolo i svinjskom glavom u ruci". sto se tice rezolucije...ja nisam velicinu slike uopce definirao, nego je sllika toliko velika kao sto ti se prikaze u browseru. Rezolucija je losa, tj. likovi su mali zato sto su slike tako skenirane. Inace, slike koje sad nisu na netu, a i neke sa trece stranice ce se preseliti na posebnu stranicu gdje ce se naglasiti da je to zafrkancija i slicno...ali u svakom slucaju vidjet ce se na netu. Ova fotka za koju kazes da se ne vidi...pa i nije se mogla vidjet, dobro to sam se zeznuo jer ju nisam uploadao, ali sad sam to ispravio... Eto, nadam se da si zadovoljan odgovorom.... Lijep pozdrav, B.

-- Bojan Barisic (bojan@royal.net), February 19, 1998.

Ribe, svinje i ostalo

Bojancicu, cini mi se da malce ipak precjenjujes moc SVOJIH, SLUZBENIH STRANICA. No nek ti bude; ako SLUZBENE STRANICE doprinesu angazmanu zbora, svi cemo biti zadovoljni (za tvoju informaciju, zbor je bio najangaziraniji u vrijeme kad je www bio science fiction). Neka te napomena u zagradi ne obeshrabri! Smjelo naprijed!! Sto se tice fotki, onu s Ribom i svinjskom glavom NIKAKO ne stavljaj na SLUZBENU STRANICU. Imas pravo, Ribe sa svinjskom glavom bi se netko mogao preplasiti te ne angazirati zbor, mislec da je on reprezentativni primjerak clana (da ne govorimo o tome da se ta fotka kosi sa zborskim cudoredjem i moralno-vaspitnom politikom). I nedaj da te za........ razni smusenjaci i smutljivci, mutikase... Baj d vej, SVE fotke koje ti Uncle Sam ne dozvoli da stavis, TASS JE OVLASTEN DA OBJAVI, te ih slobodno posalji na moju adresu. Ave formosissima!

-- Dusko Cakara (dcakara@zagreb.zoak.pmf.hr), February 19, 1998.

Ribe, svinje i ostalo

Duskicu, ne precjenjujem ja moc stranica, znam ja tocno koliko neke stranice imaju utjecaja na djelovanje neke organizacije. Stvar je ustvari u tome, da se ne zeli da netko napredan ode potraziti info. o zboru na netu, a tamo nadje takve slike, pa nas zbog toga ne "unajmi". Ono, ako je vec covjek dosao na stranice, neka ne odustane zbog nekoliko, po mom, a vjerujem i tvom, mmisljenju otkacenijih fotki.

Sto se tice Markovog odgovora, odgovorit cu ovdje jer mi se neda pist novu poruku. Jedan dio fotki ce biti ponovo skeniran, upravo sad radim na tome, tj. dogovaram se s prijateljem koji ima skener, dobar stoj, volje i vremena oko termina. Stvar je samo u tome sto su meni dva ispita sljedeci tjedan, tako da sam ja malo uposlen oko toga sada. Ali nakon toga dozivjet ce te slike totalnu restauraciju. Eto toliko od mene zasada. Lijep pozdrav, B.

-- Bojan Barisic (bojan@royal.net), February 20, 1998.


Moderation questions? read the FAQ